Notícies CEL

08/04/2022

Nou volum a la col·lecció d'autors-es locals

Verónica Sanchis Vidal, nascuda a Canals i actualment veïna de Picanya, ha publicat el llibre: Nunca pierdas el sur -Viaja, disfruta, vive-. Imprés per Amazon, en febrer de 2022, tracta d'una redactora en una revista de viatges que decideix un dia deixar-ho tot per a recórrer el món amb el seu diari.
04/03/2022

Xelo Mañas augmenta la col·lecció d'autores i autors locals

Xelo Mañas Bolarín, mestra i veïna de Picanya, ha incorporat a la secció d'autors i autores locals la memòria projecte "Imagen y fotografía", document produït en el CEIP El Molí de Torrent, que té com a objectiu la investigació en el camp de la imatge, per a ser aplicat als nivells del programa dels tallers del Centre.
25/05/2021

Mª José Planells és l'autora dels guardons lliurats en la Festa Comarcal de l'IDECO Horta Sud

El passat 21 de maig es va celebrar a Torrent, a la Sala Cívica de l'Ajuntament de Torrent (antic mercat), la Festa anual de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud, interrompuda el darrer any per la pandèmia de COVID-19. Al llarg de l'acte es liuraren el XI premi 'Quico Moret' al rector Vicent Cardona i el V premi 'Carmen Valero' a la mestra Conxa Romero. Els guardons són una composició plàstica, emmarcada i amb peanya, obra de l'artista plàstica local Mª José Planells i Martínez que entre d'altres va rebre en 2016 la medalla de plata de la vila de Picanya.
20/05/2021

Nova publicació de l'autora local Carolina Belenguer Sapiña

Ja tenim a les nostres prestatgeries 'Valències, juga i formula' editat per la Universitat de València. Aquest treball és un joc de cartes que ensenya formulació, mitjançant la utlització d'una baralla de cartes, i ha estat dissenyat per un equip de professionals de l'ensenyament entre els quals està Carolina Belenguer Sapiña, química i veïna de Picanya que va rebre el premi Concepció Aleixandre 2020 (per a dones científiques de Picanya). Aquesta publicació consta de 150 cartes que representen diferents elements químics i que s'han de combinar per tal de fer compostos inorgànics. A més de la baralla conté un tauler i un llibre amb les regles del joc i una introducció a la formulació química.
15/02/2021

Els catàlegs de l'obra plàstica de Mª José Planells i Martínez s'incorporen al Fons Local

L'artista local, Mª José Planells , fa lliurament al Centre d'Estudis Locals, d'alguns catàlegs de la seua trajectòria professional, entre ells el Premi Certamen Art Gràfic Joves Creadors, 2014. Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, Calcografia Nacional. Madrid.
04/12/2020

La picanyera Joana Sales ens porta el seu estudi publicat per la Universitat Politècnica de València

Joana Sales Baviera (músic i actriu) ens ha fet una visita interessant-se per les distintes seccions del CEL i ens ha cedit la seua publicació "Les vetlades valencianes al Teatre Russafa de València. L'intent de crear un teatre valencià a la Renaixença". Amb aques títol s'incorpora al llistat d'autores i autors locals del CEL.
16/02/2018

Conxa Chust acudeix al CEL i ens lliura un exemplar del seu llibre publicat

Concha Chust és veïna de Torrent i ha sigut guardonada amb el premi Carmen Valero que atorga l'IDECO Horta Sud. És autora del llibre 'Les xiques de Torrent', del qual ens lliura un exemplar, i considerada autora local del nostre arxiu ja que ha treballat de mestra en el CEIP Ausiàs March de Picanya.
15/12/2017

Mª Victoria Navarro i Juan García coincideixen en el CEL

Avui han coincidit a les nostres dependències Mª Victòria Navarro Faus, autora local i Juan García Pinto, membre de la junta directiva de l'Ateneu de Picanya que ens ha portat alguna documentació per als nostres arxius.
15/09/2017

Mª Victòria Navarro Faus lliura al CEL llibres dels quals és autora

Hem compartit uns moments amb Mª Victòria Navarro, veïna de Picanya, que a més d'haver exercit molts anys de mestra al CEIP Baladre, és una de les nostres autores locals. També ens ha portat algunes publicacions seues dedicades al món de l'ensenyament.
24/02/2017

Joan Esteve ens porta publicacions de la seua filla Laia

Joan Esteve, veí de Picanya, ens lliura "Cuando la rosa está marchita" narració publicada amb altres 8 guanyadors de la 6ª edició del concurs literari 'Los Nuevos de Alfaguara' (1988), i la còpia de l'original, mecanografiat en valencià "Quan la rosa és marcida" de la seua filla i autora local Laia Esteve Perales.
23/10/2015

Francisca Serrador Más ha col·laborat amb el CEL

Francisca Serrador, natural i veïna de Picanya, ens ha portat per a l'arxiu d'autores i autors locals el llibre 'Las mujeres cuentan'. XIII concurs literari de narrativa per a dones, en el qual apareix el seu relat finalista "A veces, sólo a veces...".