Notícies CEL

22/11/2019

L'investigador Joaquín Vila-Belda guanya el Premi d'Investigació 2019 de l'IDECO Horta Sud

A les dependències del CEL, en la Biblioteca Municipal de Picanya, el membre del CEL i tresorer de l'IDECO Horta Sud li fa entrega a Joaquín Vila-Belda Martí, veí de Picanya, d'un xec com a guanyador del Premi d'Investigació 2019 que convoca l'Institut d'Estudis Comarcals, amb el treball 'Feudalisme, desamortitzacions i Nou Règim a Picanya'.
21/02/2019

El llibre "Gent de l'Hort Sud. Biografies 1" es presenta al Centre Cultural de Picanya

"Gent de l'Horta Sud. Biografies 1" recull 145 biografies de persones rellevants de Paiporta, Picanya i Picassent. La part dedicada a Picanya ha estat realitzada pels 4 components del CEL. A l'acte van intervenir l'alcalde de Picanya Pepe Almenar, el president de l'Ideco i membre del CEL Alfred Ramos, el redactor del CEL Joan Tormo i per part de les persones biografiades de Picanya, Marta Benet, María Navarro i Joana Sales.
10/01/2019

El CEL col·labora en l'exposició PATRIMONI OBLIDAT, MEMÒRIA LITERÀRIA

Del 10 al 20 de gener, a la Sala d'Exposicions Carmen Alborch de Picanya, es va poder veure l'exposició itinerant "Patrimoni oblidat, memòria literària" gràcies a la col·laboració entre l'Ideco de l'Horta Sud, l'Ajuntament de Picanya i la Federació d'Idecos del PV. L'exposició relaciona elements del patrimoni material abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n'han fet referència al llarg dels anys.
21/11/2018

L'IDECO Horta Sud va presentar a Alaquàs "Gent de l'Horta Sud. Biografies 1"

A la Sala de la Xemeneia del Castell d'Alaquàs, l'IDECO presentà el primer tom del seu nou projecte GENT DE L'HORTA SUD. BIOGRAFIES. A l'acte, conduït per Zequi Castellano, van intervenir Elvira García, alcaldessa d'Alaquàs, el president i vicepresident d'IDECO Alfred Ramos i Josep Maria Tarazona, el redactor de les biografies de Paiporta Vicent Pascual i el redactor i membre del CEL de Picanya Josep Vicent Fayos.
04/11/2018

Presentació del llibre "Gent de l'Horta Sud. Biografies 1" a València

Diumenge 4 de novembre, l'IDECO de l'Horta Sud va presentar a la Plaça del Llibre de València el llibre "Gent de l'Horta Sud. Biografies 1" del qual són coautors els quatre membres del CEL de Picanya. En l'acte intervingueren Alfred Ramos, coautor i president de l'IDECO, Jesús Figuerola, editor de Perifèric Edicions i en representació de les persones biografiades: Helena Ferrando (Picanya), Glòria Mañas (Paiporta) i Inma López Primo (Picassent).
22/12/2017

Col·laboració IDECO Horta Sud i CEL Picanya

Josep Maria Tarzona Mas, veí d'Alfafar i vice-president de l'Institu d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud ens ha fet una visita i ha departit amb nosaltres sobre les activitats que realitzem i els materials arxivats. Donada la proximitat de les festes nadalenques vam aprofitar per desitjar-nos tot el millor tant per a l'IDECO com per al CEL.
22/12/2017

Pau Sarrió signa llibres al CEL

En la seua visita Pau Sarrió Andrés, veí d'Alaquàs, ens ha signat al membres del CEL exemplars del seu llibre guanyador del premi d'investigació 2016 que convoca l'IDECO Horta Sud: Les veus de l'Horta Sud. Campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals.
17/11/2017

Ha col·laborat amb el CEL Santi Ferrandis

Santi Ferrandis Valero, veí de Castellar-Oliveral i becari de l'Ideco Horta Sud ha mantingut una jornada de col·laboració amb nosaltres i ens ha ajudat en una feina específica d'aquest divendres.
13/05/2017

Reunió de treball al Castell d'Alaquàs

Els membres del CEL ens hem desplaçat a la Biblioteca del Castell d'Alaquàs per mantenir una reunió entre redactors de Viquipèdia Horta Sud i l'IDECO sobre la recopilació i les normes de presentació de les biografies de persones a destacar de la nostra comarca, de cara a una posterior publicació.
21/01/2017

El CEL realitza un curs de formació

Membres del CEL assistiren en Alaquàs a un taller d'edició Viquipèdia que va realitzar Amical Viquipèdia amb corresponsals de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud. La finalitat de la sessió és la futura edició de la col·lecció de Biografies de L'Horta Sud.
01/07/2016

Pau Sarrió investiga a l'arxiu fotogràfic del CEL

Pau Sarrió Andrés, guanyador del Premi d'investigació de l'IDECO Horta Sud 2016 amb el treball 'Les veus de l'Horta Sud. Campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals', visita el CEL a la recerca de material fotogràfic que complemente la feina que ara li ocupa.