Notícies CEL

27/02/2020

La Tertúlia La Lluna, amb el suport del CEL, programa la història de la sarsuela "Un casament en Picaña"

A la Tertúlia La Lluna, i davant de més de cinquanta persones, es va presentar la notícia que considera la sarsuela "Un casament en Picaña" com la primera sarsuela escrita en valencià de la Història. La conferència estigué a càrrec d'Hilari Garcia Gàzquez, autor de la investigació publicada en una revista científica nord-americana "Els inicis de la sarsuela en valencià", de la qual ja donà primícia el CEL. Hilari García és músic (compositor i director d'orquestra) i filòleg, i actualment és cap de servei de Planificació Educativa de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.
27/02/2020

Sonen a Picanya les notes d'alguns fragments de la sarsuela "Un casament a Picanya"

En la vetlada de la Tertúlia La Lluna, una vegada finalitzada la intervenció de l'autor de la investigació, poguerem escoltar, després de més d'un segle, una audició de dos sols i un duo de la sarsuela, l'acció de la qual té lloc al poble de Picanya. Les interpretacions, dels personatges de Toneta i Tonet, van estar a càrrec de la soprano Consuelo Hueso i el tenor Carlos García Atienza, amb l'acompanyament al piano d'Antonio Galera.
16/01/2020

Un casament a Picanya, primera sarsuela en valencià

Segons l'investigador Hilari García Gázquez, la sarsuela Un casament a Picanya de Francesc Palanca i Roca i Joan Garcia Català, estrenada l'any 1859 al teatre Princesa de València, pot ser considerada la primera sarsuela escrita en valencià, cinc anys abans que L'esquella de la Torratxa, estudiada com la més antiga. Aquesta obra (llibret i partitures) pot ser consultada al CEL de Picanya.