CEL-GP-A0002 - ALEJOS SALVADOR, Valero

ALEJOS SALVADOR, Valero
ALEJOS SALVADOR, Valero
(Picanya, 1866-1941). Tenor.

Alumne del mestre de cant Facundo Domínguez. Formà part dels cors de les companyies d’òpera del teatre Principal de València i de la companyia d’òpera i sarsuela de Pablo Gorgé i Soler. Continuà els seus estudis a Itàlia, portat pels mestres F. Domínguez i el valencià Lamberto Alonso, on actuà a l’Escala de Milà i a altres teatres italians. De tornada, va fer el seu debut com a tenor a València l’1 de desembre de 1902, al teatre Principal, amb l’òpera La Bohème, de Giacomo Puccini, en el paper del poeta Rodolfo. Interpretà també els papers principals de les òperes Fausto, de Charles Gounod; Il TrovatoreAïda Rigoletto, de Giuseppe Verdi, i Pagliacci, de Ruggero Leoncavallo. Estava dotat d’una extraordinària veu i d’una gran potència en els aguts. Hi ha un carrer de Picanya que porta el seu nom.

Referències

BESÓ, A i PÉREZ, C. (2004) “Carrer Tenor Salvador Alejos”, La història als carrers de Picanya. Guia d’arquitectura i urbanisme, col·lecció Pont Vell d’Estudis Locals, 8, Ajuntament de Picanya, Picanya.

La Estampa (1936) “El tenor Salvadoret cantaba en la ópera de Valencia por la noche… Y por el día labraba sus tierras”, núm. 438, 6 de juny de 1936, Madrid.

ROYO, Josep (1993) “Salvador Alejos Valero”, Picanya, el nostre poble i la nostra gent, Ajuntament de Picanya, Picanya.

  • SignaturaCEL-GP-A0002
  • Matèries Música, 1866,
  • RedactorGarcía Sánchez, José