Notícies CEL

03/03/2023

Es convoca el XXVIIé Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2023

L'Institud d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud, del qual formem part els integrants del CEL, convoca el XXVIIé Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2023, amb l'objectiu de fomentar la investigació i el coneixement de la nostra comarca en tots el seus àmbits: antropologia, sociologia, història, geografia, literatura, dret, filologia, art, economia, botànica, zoologia, geologia, ciències ambientals, música, etc.
02/03/2023

El CEL en les ones

El dijous 2 de març, el programa Bastida Ràdio, informatiu de la Fedines PV, emés a través d'Aldaia Ràdio i per la Xarxa d'Emisores Municipals Valencianes, va entrevistar a Alfred Ramos i a Josep Vicent Fayos, membres del CEL Picanya, per tal de conéixer l'organització i funcionament de la nostra entitat. El programa està conduït per Zequi Castellano, Alba Veryser i Andreu Ginés. L'entrevista la podeu escoltar en format podcast.
23/02/2023

El CEL present a l'homenatge a Xelo Sanchis

El dijous 23 de febrer, el grup Dones de Picanya lliurà el primer premi Bàrbara Almenar Tarazona a Xelo Sanchis Ridaura per la seua trajectòria cívica, social i feminista, entre les quals cal esmentar ser la primera regidora de la història democràtica de Picanya. El Centre d'Estudis Locals, amb altres entitats locals, va donar suport a l'esdeveniment. Felicitacions Xelo!
23/02/2023

La Tertúlia La Lluna celebra la seua tertúlia de febrer amb l'escriptor Toni Mollà

La Tertúlia La Lluna i el CEL de Picanya van celebrar amb l'escriptor Toni Mollà Orts una tertúlia literària al voltant del llibre El tercer toc escrit per Toni Mollà i publicat per l'editorial Vincle. El llibre és un dietari que comença el dia que l'autor fa seixanta anys i abasta tot un any de la seua vida. A l'acte celebrat a l'Ateneu de Picanya, el darrer dijous del mes de febrer, van participar a més de l'escriptor, l'editor de l'editorial Vincle Manolo Gil i nombrosos membres de la Tertúlia La Lluna que aquest any celebra el seu 30è aniversari.
17/02/2023

Alicia Aguilera aporta documentació

La veïna de Picanya, Alicia Aguilera Redondo, ens ha dut documentació patrimonial del nostre poble, com ara la targeta d'identitat de la rondalla 'La Moreneta' de 1974; cartells d'actuacions de la rondalla al Saló Parroquial de la Cultura també de l'any 1974; la revista de la Reial Confraria de la Puríssima Sang de l'any 1977... Documents que s'incorporen al nostre arxiu.
10/02/2023

El músic picanyer Òscar Fayos ens visita novament

Òscar Fayos Franco, clarinet solista (soloklarinettist) de l'Anhaltische Philharmonie Dessau, acompanyat per Michelle Kutz, concertino (Konzertmeisterin) de la mateixa orquesta alemanya, han estat amb nosaltres i hem conversat sobre les distintes seccions i treballs que realitza el Centre d'Estudis. També ens han portat alguns programes sobre el dia a dia de l'orquestra i del 'Theater Dessau'. Dessau-Roßlau és una de les principals ciutats de l'estat federal de Saxònia-Anhalt i està ubicada al marge esquerre del riu Elba.
08/02/2023

Alex Ripoll ens deixa la seua primera novel·la

Alexandre Ripoll Frau (València, 1993) treballador del Cuc Picanya, s'incorpora a la galeria dels autors i autores locals. El seu llibre "Escrit en Plom" naix de la seua passió per la lectura, els pobles de les seues àvies i la història. Ha realitzat una recerca sustentada en investigacions arqueològiques al voltant de la cultura ibera i les societats coetànies.
03/02/2023

Margarita Camps Giménez, nova autora local

Margarita Camps Giménez, nascuda i resident a Picanya, s'ha interessat pel treball que es realitza al CEL i també ens ha portat el seu poemari: "Sin título ni jerarquía"
27/01/2023

L'arxiu diocesà de València s'interessa per documentació del CEL

Conceso Ruiz de la Fuente, responsable de la indexació de l'arxiu diocesà, que comprén 326 pobles de la diòcesi de València (264 de València i 62 d'Alacant), s'ha interessat i emportat la digitalització d'un full parroquial de 1933 i altre de 1934 de Picanya, per tal de què a partir d'ara formen part de la documentació de l'arxiu diocesà. Aquest full parroquial es va crear en 1911 i va desaparéixer en la guerra. A la pàgina web: www.arxparrvalencia.org podeu trobar tot el que hi ha indexat de les parròquies de la diòcesi.
20/01/2023

Ja tenim la darrera novel·la de Mario Caballero León

L'autor local Mario Caballero León ens ha visitat i a les nostres prestatgeries ja està la seua última novel·la "Donde reposan sus sueños" inspirada en l'experiència de les colònies escolars durant la guerra civil, en els horts de tarongers de Picanya, on xiquets i xiquetes refugiats fugien dels bombardejos de la guerra cercant hogar i educació.
21/12/2022

Els millors desitjos per a aquestes festes

L'equip del CEL volem desitjar-vos a totes les veïnes i veïns de Picanya, salut i felicitat en aquestes festes de Nadal i Any Nou 2023.
16/12/2022

Ja som una Associació Local

Des del dia 29 de novembre de 2022 el CEL Picanya està inscrit com a associació al registre municipal d'associacions veïnals, segons les disposicions legals pertinents. Aquesta associació cultural s'integra a les més de 50 associacions locals: clubs esportius i penyes, falles, festes, veïnals i socials, educatives, defensa dels drets dels animals, empresarials, grups polítics, religioses, voluntariat social i solidaritat, i associacions medi-ambientals.