Notícies CEL

18/11/2022

Vicent Pascual Ruiz, autor local, ens fa entrega del seu nou llibre

Vicent Pascual, mestre de Picanya i investigador de temes relacionats amb el patrimoni i la història de Paiporta i la comarca de l'Horta Sud, ens ha portat per al fons del CEL el seu darrer llibre: Els mestres d'obra de Paiporta "ELS AMBROSIOS", en el qual hia ha referències a la nostra població de Picanya. Aquest llibre ha estat guanyador del primer premi de la 3ª edició d'Estudis Locals de Paiporta.
19/11/2021

José David Moncayo, nou autor local, visita el CEL

El veí de Picanya José David Moncayo s'ha interessat per l'organització del CEL i les feines que realitza. En la seua visita ens ha donat i dedicat, per al nostre fons, un exemplar de la seua primera novel·la publicada 'El hombre de los dientes blancos', novel·la negra, thriller psicològic amb pinzellades d'altres generes: terror, amor, valor i sexe. Ha participat en tallers d'escriptura creativa i té una àmplia col·lecció de relats i algunes novel·les per finalitzar.
01/10/2021

Unes obres de Pablo Solano amplien el fons del CEL

El mestre i inspector provincial d'ensenyament primari, Pablo Solano Vitón (1843-1911) casat amb la veïna de Picanya Amparo Soler Morales i sogre del Dr. Herrero, és autor de llibres d'educació molt editats al llarg del S. XIX i XX. També va ser Cavaller de la Reial i distingida Ordre de Carles III i Director de l'Escola pública de xiquets de la Casa de la Beneficència de València i del periòdic professional El MAGISTERI VALENCIÀ.
17/02/2021

Juli Avinent, adéu a un autor local molt estimat

Ens ha deixat Juli Avinent Martínez, amic i company, que anava a incorporar-se al voluntariat del CEL després de la seua jubilació com a professor a l'IES Enric Valor de Picanya. Juli Avinent va nàixer a València el 1962 i ha mort el 16 de febrer de 2021. A les nostres prestatgeries comptem amb 2 de les seues publicacions: 'Ombres esvalotades' premi de narrativa Acadèmia dels Nocturns i 'Conta'm l'horta' del qual és coautor. A més ha publicat articles i algun conte en diverses revistes, com ara Mètode i la traducció d'El planeta dels simis. Ha format part del jurat del Premi Enric Valor de narrativa juvenil de Picanya i del Premi de poesia Camí de la Nòria i ha fet de corrector d'alguna obra de la col·lecció Pont Vell. El nostre abraç i condol per a la seua família. Et trobarem a faltar.
05/10/2020

Ángel Mora Castillo augmenta la relació d'autors-es locals del CEL

Ángel Mora Castillo fa entrega al CEL del seu llibre, La colectivización anarcosindicalista en la Guerra Civil española. Pervivencias temporales y desmemoria en el presente alcoyano, guanyador del IX Premi d'Investigació Joan Francesc Mira.
02/10/2020

Premi JOAN LLUÍS VIVES 2020 per a un llibre de l'autor local Fernando Sapiña Navarro

El llibre 'La ciència a taula' de Fernando Sapiña (València, 1964-Picanya, 2018) ha estat guanyador del premi Joan Lluís Vives al millor llibre de ciències naturals i aplicades. Aquest llibre, publicat per la Universitat de València, recull una selecció d'articles publicats pel químic i divulgador en la revista Mètode (secció sobre ciència i gastronomia). Excel·lent homenatge a la figura del nostre científic i autor local.
02/10/2020

Premi JOAN LLUÍS VIVES 2020 per a un llibre, del qual és coautor i coordinador l'autor local i coordinador del CEL Alfred Ramos González

El llibre publicat per la Universitat Jaume I de Castelló 'La represa del moviment Freinet (1964-1974)' guanya el premi Joan Lluís Vives al millor llibre de ciències socials, arts i humanitats. En aquest llibre, coordinat pels mestres freinetistes A. Ramos i F. Zurriaga, es reescriu la història del moviment Freinet per portar a la pràctica les seues idees pedagògiques renovadores. Picanya i el CEL estan d'enhorabona.
02/03/2018

Salvador Mercado ens fa donació de material discogràfic del grup Alimara

Avui hem departit amb Salvador Mercado Machí, veí de Picanya, autor local, mestre i folklorista. Com autor local tenim llibres d'ell sobre indumentària valenciana i també ara alguns CD's de música folklòrica del grup de danses Alimara del qual és mestre i fundador.
03/06/2016

Visita i reunió de treball amb Vicent Pascual

Vicent Pascual és paiportí però ha exercit de mestre molts anys al CEIP Ausiàs March de Picanya. Col·labora amb el CEL, on tenim alguna de les seues publicacions en la secció d'autors locals i ens ha cedit moltes fotografies sobre el patrimoni ambiental i urbà de Picanya. En la reunió tractem sobre la possible futura creació del CEL de Paiporta.
20/05/2016

Mario Caballero aporta al CEL l'última de les seues publicacions

Mario Caballero, veí de Picanya i autor local, acompanyat de Mª Teresa Císcar i Ana Císcar, neboda d'ells, han passat pel CEL i ens ha lliurat un exemplar de l'última publicació "En el jardín de Epicuro" que restarà a les prestatgeries del nostre arxiu d'autores i autors locals.
22/01/2016

Pau Lagunas ha cedit materals al CEL

El veí de Picanya Pau Lagunas Escrivà, ha estat al CEL i ens ha lliurat exemplars de la seua obra per incloure'ls a l'arxiu d'autors locals. En concret es tracta del llibre "Pedaleando por Valencia. Guía básica" i la versió en anglés "Cycling in Valencia. The essential guide"
04/12/2015

Col·labora amb el CEL Víctor Fuentes

Víctor Fuentes, natural i veí de Picanya, és autor local i col·laborador habitual del CEL, al qual aporta freqüentment materials diversos (llibres, fotografies, cartells, documents, programes...) i molt valuosos.