Notícies CEL

31/05/2024

Alumnes de l'Ausiàs ens visiten

El passat divendres 31 de maig els alumnes de 2n de primària del CEIP Ausiàs Marc de Picanya, amb les seues mestres, van visitar el nostre Centre d'Estudis Locals (CEL). El col·lectiu el formaven més de cinquanta xiquets i xiquetes. L'agradable visita es va completar amb un recorregut per algunes de les places del centre històric de la localitat, com ara la plaça del País Valencià o la plaça Major, per tal de conèixer aspectes de la història i del patrimoni local. Van participar de forma activa, observant objectes i llocs patrimonials i fent preguntes força interessants. Esperem que la visita haja acomplit els seus objectius.
25/08/2023

Juli Avinent, biografiat a Gent de Picanya

L'escriptor i professor de l'IES Enric Valor, Juli Avinent (1962-2021), passa a formar, des d'aquest mes, de la Galeria de persones que formen la secció "Gent de Picanya" del CEl. Avinent s'uneix així a la darrera inclusió de persones que, en aquest darrer trimestre, s'han incorporat a "Gent de Picanya", com ara l'artista visual Maria Josep Planells; els músics Òscar Fayos i Joan Tormo; i el polític Xavi Rius. Una secció que tot just arriba ara als 61 representats.
16/05/2023

Professors de l'IES Enric Valor demanen suport

L'Escape Room és un joc d'aventura en què diversos participants han de resoldre conjuntament un seguit de proves en un temps limitat per poder assolir un objectiu, generalment eixir d'un espai tancat. Per tal motiu els professors de l'IES, Miriam Lorente i Hèctor Salinas, ens han demanat materials per tal de realitzar un Escape Room amb els seus alumnes, basat en la història de l'Hort de les Palmes.
01/10/2021

Unes obres de Pablo Solano amplien el fons del CEL

El mestre i inspector provincial d'ensenyament primari, Pablo Solano Vitón (1843-1911) casat amb la veïna de Picanya Amparo Soler Morales i sogre del Dr. Herrero, és autor de llibres d'educació molt editats al llarg del S. XIX i XX. També va ser Cavaller de la Reial i distingida Ordre de Carles III i Director de l'Escola pública de xiquets de la Casa de la Beneficència de València i del periòdic professional El MAGISTERI VALENCIÀ.
28/02/2020

Alumnes del CEIP Ausiàs March coneixen el treball que realitza el CEL

Alumnes de 5é i 6é de Primària del CEIP Ausiàs March, acompanyats dels seus tutors i tutores s'interessen per la història local i les tasques d'investigació, recerca, registre i arxiu del Centre d'Estudis Locals.
28/09/2018

Mª Victòria Navarro i Rafa Martínez han passat pel CEL

Els amics i companys Mª Victòria Navarro i Rafa Martinez han departit uns moments amb nosaltres. Tots dos han estat molts anys de mestres al CEIP Baladre de Picanya.
14/09/2018

Unes mestres del CEIP Ausiàs March s'han interessat pel CEL

Un grup de mestres del CEIP Ausiàs March de Picanya ens han visitat i han estat informades sobre el treball realitzat. El grup d'aquestes dones, dedicades a l'ensenyament, està integrat per Mª Jesús Benito, Maruja Mafé, Marisa Lacalle i Esther Hinojosa.
15/09/2017

Mª Victòria Navarro Faus lliura al CEL llibres dels quals és autora

Hem compartit uns moments amb Mª Victòria Navarro, veïna de Picanya, que a més d'haver exercit molts anys de mestra al CEIP Baladre, és una de les nostres autores locals. També ens ha portat algunes publicacions seues dedicades al món de l'ensenyament.
10/03/2017

L'Escola d'Adults de Picanya compromesa amb el CEL

Antonia Aguilar Sánchez, directora i Lluïsa Calero Calero, professora del Centre de Formació d'Adults de Picanya, compromeses amb la cultura i el patrimoni local.
03/03/2017

Els escolars de la Nostra Escola Comarcal de Picassent visiten el CEL

Un grup de xiquetes i xiquets de 'La Nostra Escola Comarcal' de Picassent visiten les instal·lacions del CEL de Picanya acompanyats de la seua mestra i de Sònia Gómez Ramos, bibliotecària de la Bibilioteca Municipal de Picanya.
22/01/2016

Alumnes del CEIP Baladre de Picanya han visitat el CEL

Un equip d'alumnes de Primària del CEIP Baladre de Picanya han visitat les instal·lacions del CEL i a més d'assabentar-se de les feines que realitzem, han demanat informació per poder realitzar un treball escolar.
30/11/2015

Un grup de professores de l'IES La Sènia de Paiporta visiten el CEL

Victòria Aznar, Susana Valero, M. Àngels Verdejo i Joana Mª Vidal professores de l'IES La Sènia de Paiporta, companyes d'alguns membres del CEL, visiten el nostre departament i s'interessen per les nostres activitats.