Notícies CEL

30/11/2023

VI Congrés d'Història de l'Horta Sud

El Castell d'Alaquàs acull aquests dies el VI Congrés d'Història de l'Horta Sud, que tindrà lloc del 30 de novembre al 2 de desembre i que versarà sobre “Violències i repressions” que ha patit la ciutadania al llarg de la història, des d'èpoques tan llunyanes com l'edat mitjana, fins no tan llunyanes com la repressió franquista. A la presentació, han assistit l'Alcalde d'Alaquàs, Toni Saura; el President de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes; de Caixa Popular, Pilar Molina; i per part d’IDECO de Horta Sud, el seu President Josep Maria Tarazona,
03/08/2023

VI Congrés de l'Horta Sud

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud organitza el VI Congrés d'Història de l'Horta Sud 2023. En aquest Congrés participa en l'organització el CEL de Picanya. Els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2023, es portarà a terme al Castell d'Alaquàs, la sisena edició d'aquest congrés que enguany portarà per títol: Violències i repressions. La intenció del Congrés és abordar l'estudi de la violència des d'una perspectiva àmplia, tot atenent als components de gènere, els culturals, de credo, de raça, de residència (urbana o rural) i de quotidianitat o excepcionalitat. Així, el Congrés s'organitza al voltant de quatre àmbits que aborden la violència com una constant al llarg de la història. A més a més, hi ha una secció Miscel·lània, on es poden presentar estudis sobre Fonts i Documentació, Arqueologia, Història, Llengua i Literatura, Art i Geografia. L'àmbit territorial de referència i d'anàlisi és l'Horta Sud.
03/03/2023

Es convoca el XXVIIé Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2023

L'Institud d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud, del qual formem part els integrants del CEL, convoca el XXVIIé Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2023, amb l'objectiu de fomentar la investigació i el coneixement de la nostra comarca en tots el seus àmbits: antropologia, sociologia, història, geografia, literatura, dret, filologia, art, economia, botànica, zoologia, geologia, ciències ambientals, música, etc.
31/03/2021

S'acaba d'editar el llibre 'Les alqueries de Picanya' de Joaquín Vila-Belda Martí, veí de Picanya

'Les alqueries de Picanya des de l'inici del senyoriu fins al Nou Règim', editat per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud -IDECO-, ja està a la venda (Comandes al telèfon 682341694). L'autor d'aquest llibre, XXIIé Premi d'Investigació de l'Horta Sud, és l'enginyer, consultor i investigador Joaquín Vila-Belda Martí, veí de Picanya i per tant autor local del CEL. Aquest llibre ja forma part de les seccions, autors-es locals i bibliografia de Picanya. El CEL ha estat un dels arxius consultats per a la redacció del llibre.