Notícies CEL

27/04/2024

Les escoles de Picanya presenten la Trobada d'Escoles en valencià

El 25 d'abril, els centres educatius de Picanya van reunir-se a la Plaça per a presentar la Trobada d'Escoles en valencià del proper 11 de maig, que se celebrarà al nostre poble. L'acte es va obrir amb la lectura de l'auca de la Trobada per part de l'alumnat dels centres educatius del nostre poble autors del text de l'esmentada auca. Un auca que ha estat dibuixada per l'il·lustrador picanyer Diego Mir. A continuació les escoles de Picanya van retre un xicotet homenatge a diferents dones que s'han significat pel seu treball, esforç i capacitat: Elena Ruiz, Fina Císcar, Xefa López, Maria jesús Ferrando, Carmen Bermell i un col·lectiu de dones, alumnes d'EPA. L'acte es va tancar amb el descobriment del mural ceràmic commemoratiu de la comarca de l'Horta Sud i quedarà com a record de la 36a Trobada d'Escoles en valencià a celebrar en el nostre poble l'11 de maig de 2024.
27/10/2023

Quan ens dèiem País

El dijous, 26 d'octubre, va tindre lloc, a la Llar dels Jubilats, la sessió mensual de la tertúlia La Lluna de Picanya amb el tema "Quan ens dèiem País. La preautonomia valenciana". Amb una nodrida assistència el tema va ser desenvolupat per Alfons Llorenç, filòleg, periodista, redactor en TVE (València) i, sobretot, cap de Gabinet de Premsa del President del Consell Preautonòmic del País Valencià, Josep Lluís Albiñana. Van quedar paleses les estratègies polítiques d'una època històrica, on durant quatre anys, l'actual Comunitat Autònoma Valenciana va rebre el nom de País Valencià.
27/05/2022

El CEL organitza l'Exposició 'La música de Picanya' que es realitzarà a Panazol

Amb motiu dels 30 anys d'Agermanament entre les poblacions de Panazol i Picanya, el CEL ha realitzat, amb el suport de l'Ajuntament de Picanya, l'Exposició 'La música de Picanya' que es farà primer a Panazol i després a Picanya. Entre els continguts dels panells que conformen l'Exposició tenim: La Unió Musical de Picanya, el Cor de la Unió Musical, la Societat Filharmònica 'Música i Art', músics per Europa, Grup de danses i rondalla, Festa i música...