Notícies CEL

26/06/2024

El CEL participa en el Recercat

El CEL de PIcanya, mitjançant el seu representant Josep Vicent Fayos, va participar com a membre de la Federació d'Idecos del País Valencià (Fedines PV) en la la tercera edició del Recercat i en l'Assemblea d'instituts i centres d'estudis de les comarques valencianes. L'activitat va tindre lloc a Gandia, els dies 7 i 8 de juny. En aquesta tercera edició el Recercat al País Valencià ha seguit la seua voluntat per ser un punt de trobada i un aparador de l'activitat de les entitats culturals al País Valencià
03/08/2023

VI Congrés de l'Horta Sud

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud organitza el VI Congrés d'Història de l'Horta Sud 2023. En aquest Congrés participa en l'organització el CEL de Picanya. Els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2023, es portarà a terme al Castell d'Alaquàs, la sisena edició d'aquest congrés que enguany portarà per títol: Violències i repressions. La intenció del Congrés és abordar l'estudi de la violència des d'una perspectiva àmplia, tot atenent als components de gènere, els culturals, de credo, de raça, de residència (urbana o rural) i de quotidianitat o excepcionalitat. Així, el Congrés s'organitza al voltant de quatre àmbits que aborden la violència com una constant al llarg de la història. A més a més, hi ha una secció Miscel·lània, on es poden presentar estudis sobre Fonts i Documentació, Arqueologia, Història, Llengua i Literatura, Art i Geografia. L'àmbit territorial de referència i d'anàlisi és l'Horta Sud.
09/06/2023

El CEL participa en l'Assemblea de la Federació d'Idecos del PV

El passat 3 de juny una representació del CEL de Picanya va assistir al Recercat celebrat a Guardamar del Segura (Capital Cultural Valenciana, 2023). Allà van tindre lloc les XIX Jornades de Cultura i Recerca Local dels territoris de Parla Catalana. A més el CEL va participar en l'Assemblea General anual de la Fedines (Federació d'Idecos i CELS del País Valencià).