CEL-DP-A0641 - La reforma de la ley del "solo sí es sí" desata otra bronca en el Consell y división en el feminismo.

La reforma de la ley del "solo sí es sí" desata otra bronca en el Consell y división en el feminismo.
Bravo reclama cambiar la norma impulsada por el Ministerio de Igualdad e Illueca le replica: "El problema es la resistencia de un sector de la judicatura" - Mas se alinea con los socialistas, pero pide dejar el asunto en manos del Gobierno central.

17/11/2022
Als comentaris indicats pels membres del Consell, cal afegir l'opinió d'Esperanza Pascual, de Dones Morades: "reforçar la formació de gènere en el personal de justícia", i d'Amàlia Alba, de la Federació de Dones Progressistes: "Els problemes plantejats ens han de fer reflexionar sobre les deficiències legislatives". Cal indicar, a més, que l'aplicació de la llei del "solo si es sí", no ha creat cap revisió de sentències a la Comunitat Valenciana, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Amàlia Alba Tarazona (Paiporta, 1950). És llicenciada en Psicologia per la UV. Des de 1981 va exercir de psicòloga en el Gabinet Psicopedagògic Municipal de l´Ajuntament de Picanya, cobrint l´àrea de Serveis Socials. Després va ser nomenada cap de Servei de Personal de l'Ajuntament de Picanya. En 1997 la nomenen presidenta de la Federació de Dones Progressistes del País Valencià.