CEL-DP-A0738 - La Biblioteca Valenciana se queda sin 300 cartas de Blasco Ibáñez tras perder uno de sus manuscritos.

La Biblioteca Valenciana se queda sin 300 cartas de Blasco Ibáñez tras perder uno de sus manuscritos.
- La familia del editor Francisco Sempere se llevará a otra institución el legado relacionado con el novelista que depositó en 2021 en San Miguel de los Reyes. - La institución supo de la desaparición del guión de "Flor de mayo" tras solicitarlo un investigador.

31/10/2023
A la biblioteca de la Generalitat , -responsable de la custòdia de 320 cartes manuscrites, més desenes de fotografies, telegrames i altres documents cedits per la neta de l'editor Francisco Sempere- figurava el guió original, escrit a mà , de l'adaptació per al cine del seu llibre "Flor de mayo". Ara, la institució , no logra localitzar-lo. El fet sorgí per la demanda del document per un investigador. Els desendents de Sempere han decidit rescatar tots els materials custodiats des de fa 22 anys en Sant Miquel dels Reis per a dipositar-los en una altra institució, com podria ser la Casa Museu Blasco Ibáñez de l'Ajuntament de València.

La família de Sempere ho denuncià i es reuní amb Carmen Amoraga -fins fa poc directora general de Patrimoni-. Però, de moment, les investigacions del personal de la Biblioteca i del Grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat no han donat cap resultat.