CEL-DP-A0741 - La Biblioteca halló un pósit que señalaba la ausencia del manuscrito de Blasco Ibáñez.

La Biblioteca halló un pósit que señalaba la ausencia del manuscrito de Blasco Ibáñez.
- La nota se encontraba donde deberia estar arxivado el guión original de "Flor de mayo" cuya desaparición se denunció el año pasado. - La policia sitúa la pérdida del documento entre 2001 y 2008 aunque en 2004 ya no figurava en los fondos.

01/11/2023
La policia situa la desaparició del manuscrit entre 2001 i 2006. La conselleria indicà que en 2004, quan es feu la descripció informatitzada dels documents ja no es va incloure el manuscrit entre els documents catalogats. Cosa que no s'investigà fins la consulta sol3licitada en 2022. El director general de cultura, Sergio Arlandis, subratllà que el conseller Vicente Barrera ja havia denunciat les carències de "seguretat heretada del Botànic".

Carmen Amoraga, antecesora d'Arlandís en el càrrec quan es descobrí la desaparició del manuscrit de Blasco, subratllà "la immediata revisió dels fons i el seguiment de les directrius de la Policia Autonòmica". I que "els protocols de seguretat entre 2015 i 2023 han funcionat sense fisures". Per tant, "els responsables d'aquest lamentable esdeveniment cal buscar-los en el període temporal que ha marcat la Policia Autonòmica". És a dir, quan el PP gestionava la conselleria de Cultura.