CEL-DP-A0746 - La falta de consenso impide la reforma. 45 años de la Constitución.

La falta de consenso impide la reforma. 45 años de la Constitución.
- Políticos y juristas destacan el papel de la Carta Magna, aunque algunas voces lamentan los "ataques" sufridos. - Citan entre los aspectos a modificar la ampliación de derechos, la igualdad de género o la relación del Estado y las autonomías.

06/12/2023
Amb 45 anys de Constitució complits Levante-EMV ha preguntat a destacats polítics valencians i juristes en quin moment es troba la Carta Magna i si ha arribat el moment de reformar-la. Entre d'altres, Ciprià Císcar opina que "Seria convenient profunditzar en el caràcter federal de l'Estat, convertir el Senat en una Cambra territorial i actualitzar expressions". I afegeix: "Les dificultats estan en la falta de consens".

Ciprià Císcar i Casaban, nascut a Picanya, Va ser alcalde de Picanya pel PSPV durant els anys de la transició. Fou conseller de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana (1981-1989) . En 1983 aconseguí l’aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. Després ha estat diputat del Grup Parlamentari Socialista al Congrés des de 1993, de la IV, a la X Legislatures i secretari federal d'organització del PSOE (1994-2000). L'any 2019 va anunciar la seua retirada de la vida política.