CEL-DP-A0766 - Dones de Picanya premia la lucha feminista de Quiti Blat Gimeno.

Dones de Picanya premia la lucha feminista de Quiti Blat Gimeno.
La diputada Rosa Peris entrega el II Premio Bárbara Almenar Tarazona, tras "compartir esfuerzos" en el Instituto de la Mujer".

16/02/2024
"La lluita feminista és més necessària que mai", és el missatge que més es repetí aquest dimecres al Centre Cultural de Picanya, en fer entrega del premi Bárbara Almenar Tarazona -dona republicana víctima del franquisme-, a Quiti Blat Gimeno. La premiada va fer un al·legat sobre la necessitat d'acabar amb els assassinats masclistes i d'alçar la veu, per part de les noves generacions, per a no retrocedir en la lluita per la igualtat entre homes i dones.

Quiti Blat Gimeno, veïna de Picanya, és llicenciada en dret per la Universitat de València, màster en administració pública per l'institut Ortega i Gaset i en dret constitucional, ciència política i d'administració, a més de tindre un màster universitari en estudis interdisciplinaris de gènere. Ha sigut subdirectora general de programes de l'Institut de la Dona, d’on més tard fou directora. Fou presidenta de la UNAF (Unió d’Associacions Familiars). Actualment, pertany a la junta directiva de la Federació de Dones Progressistes i es vicepresidenta de Femes (Feministes Socialistes).