CEL-DP-A0767 - Lliris Picó guanya el premi Enric Valor amb una obra sobre la multiculturalitat.

Lliris Picó guanya el premi Enric Valor amb una obra sobre la multiculturalitat.
- "Les papallones del kebab" aborda diferents preocupacions entre adolescents. - El jurat destaca la qualitat estètica i literària, l'agilitat en el discurs i la naturalitat dels temes presents.

16/02/2024
La 43a edició dels premis Enric Valor, ha concedit el guardó a Lliris Picó amb una novel·la que reivindica la multiculturalitat, la integració i la convivència en una societat diversa i pluriracial. L'obra aborda les vivències, el contrast cultural, de nacionalitats i de religions, el descobriment de l'amor i de la sexualitat, el valor de l'esforç i l'amistat i la denúncia de la violència a la qual s'enfronten moltes dones des de l'adolescència.

Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és professora de llengua catalana, d'etnopoètica i de literatura catalana infantil en la Universitat d'Alacant, i secretària de la Delegació d'Alacant de l'IEC. Té publicades diverses novel·les, entre les que destaquen les de literatura infantil i juvenil, com "Moisés, estigues quiet" amb què guanyà el 34é Premi Enric Valor (2015) i també el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor llibre de narrativa juvenil.