CEL-DP-A0778 - "El relevo generacional en la lucha feminista lo tenemos garantizado".

"El relevo generacional en la lucha feminista lo tenemos garantizado".
► Palmira Muñoz y Chelo Sánchez, dos veteranas por la igualdad, reflexionan sobre los avances logrados y advierten del enorme peligro de retroceso con Alba Felices y Lucía Liébana, dos jóvenes que empiezan a curtirse en el 8M.

08/03/2024
Les dues activistes tenen experiència de sobra, es neguen a "sermonejar" a les seues joves interlocutores, i practiquen l'escolta efectiva. "Cal saber quines coses els preocupa a les dones joves que se sumen al moviment feminista", expliquen. La conversació entre generacions flueix natural i enriquidora. "Vaig despertar quan no em deixaren participar en la festa dels "Fadrins", al meu poble, perquè era de 'xics', comenta Alba Felices, 23 anys, mestra. "Els meus caps eren parella, de la mateixa edat. Ella em tractava amb respecte i ell, amb sobèrbia", diu Lucía Liébana, 21 anys, fotògrafa.

Xelo Sánchez, és presidenta de Dones de Picanya des de la seua fundació, membre de l'escola de pensament feminista Amelia Valcárcel, que té presència activa al Consell de la Dona de València, en la Coordinadora Feminista del PV i en el Front Abolicionista, entre d'altres.