CEL-GP-A0003 - ALMENAR CUBELLS, Daniel

ALMENAR CUBELLS, Daniel
ALMENAR CUBELLS, Daniel
(Picanya, 1949). Metge.

Doctor per la Universitat de València. La seua tesi doctoral, “Informatització de processos integrats en oncologia”, va obtindre la qualificació de cum laude. És cap clínic a l’IVO i cap d’oncologia i subdirector mèdic de l’Hospital Universitari Dr. Peset de València, i també professor associat de la Universitat de València. Com a cap de Servei de la Unitat d’Oncologia Mèdica i Farmacéutica de l’Hospital Universitari Doctor Peset, va rebre la certificació ISO 9001:2008 per la gestió de la farmacoteràpia oncològica mitjançant els sistemes d’informació. Va ser la primera vegada que el Servei de Farmàcia d’un hospital valencià va rebre aquesta certificació i que, a l’Estat Espanyol s’atorgava, en una unitat oncològica mèdica, per a la prescripció electrònica de tractaments oncològics, una autèntica revolució en el mètode de treball interdisciplinari, que es va estendre per 140 hospitals a Espanya, Andorra, Portugal, el Panamà, Mèxic, Xile i els EUA. Ha participat en nombrosos congressos i jornades com a director o com a membre organitzador. “Primeras valoracions dels congressos de ASCO (Societat Americana d’Oncologia Mèdica)”. És professor del Diploma d’Oncologia Farmacèutica, a més de codirector del Màster d’Oncologia Farmacèutica. Ha coeditat Fármacos antineoplásicos y de soporte en el tratamiento del cáncer. Així mateix, ha escrit en nombroses revistes científiques i mèdiques com ara Ann OncolEuropean Journal of Cancer CareAnnals of OncologyJournal of Clinical OncologyJournal of Oncololy Pharmacy PracticeClinical Lung Cancer, entre d’altres. Va ser el primer president de la Junta Local Fallera de Picanya, regidor pel PSPV-PSOE de l’Ajuntament de Picanya entre 1983 i 1991, tinent d’alcalde i portaveu entre 1999 i 2009. És fill predilecte de la vila de Picanya.

Referències

De casa en casa (2005) “Prevenció i detecció precoç són les eines fonamentals en la lluita contra el càncer. Daniel Almenar és el cap de la Unitat d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Dr. Peset”, núm. 79, agost/setembre de 2005, Picanya.

FERNÁNDEZ, Silvia (2015) “Daniel Almenar”, Revista Carena, València.

La Opinión (2012) “Un nuevo tratamiento eleva la supervivencia del cáncer de pulmón no nicrocítico”, 4 de juny de 2012, Múrcia.