CEL-GP-A0008 - ARRIBAS VILLA, Maria Dolors

ARRIBAS VILLA, Maria Dolors
ARRIBAS VILLA, Maria Dolors
(València, 1943 - 1999). Mestra.

Va nàixer a València el 14 de novembre de 1943 a la mateixa casa on va viure tota la seua vida, el carrer de Soguers, del barri del Carme. Es dedicà a l’ensenyament igual que sa mare. Estudià Magisteri a l’Escola Normal de València. La seua primera destinació va ser l’aldea de Fuenterrobles d’Utiel. Passats els anys, va coincidir amb sa mare, a Montroi. L’any 1977 arribà a Picanya, a l’única escola que hi havia, el CP Sorolla, on va continuar fins l’inici del curs 1979-80, que va ser quan passà al nou centre Ausiàs March. En novembre d’aquell curs, va ser proposada directora i va prendre possessió del càrrec el 29 de gener de 1980; continuà en aquesta funció fins la seua mort, el 13 d’abril de 1999. Va ser membre fundadora de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (Ideco) en 1981. Va formar part dels primers Consells Escolars de Picanya. Participà activament en els Intercanvis escolars dels anys noranta del poble de Picanya amb la localitat occitana de Panazol (França). La bona tasca realitzada i la seua professionalitat li suposaren el reconeixement dels seus companys i també de l’Ajuntament de Picanya que, en juliol de 1998, li va concedir la Medalla de Plata de la Vila i, en juny de 2003, li va posar el seu nom a un carrer de Picanya. El seu pas per Picanya ha deixat una empremta inesborrable.

Referències

BESÓ A i PÉREZ, C. (2004) “Carrer Dolors Arribas”, La història als carrers de Picanya. Guia d’arquitectura i urbanisme, Ajuntament de Picanya, col·lecció Pont Vell d’Estudis Locals 8, Picanya.

RAMOS, Alfred (Coord.) (2005) L’escola que hem viscut: 25 anys del C.P. Ausiàs March de Picanya, col·lecció Pont Vell, Picanya.

De casa en casa (1999), núm. Especial, maig 1999, Picanya.