CEL-GP-A0026 - HERRERO LÓPEZ, Jesús

HERRERO LÓPEZ, Jesús
HERRERO LÓPEZ, Jesús
(Soria, 1898 - Picanya, 1968). Metge.

Cursà el batxillerat al col·legi de Marianistes de Vitòria. En 1920 acabà els seus estudis a la Facultat de Medicina de València i en 1923 es doctorà a la Facultat de Medicina de Madrid. Aquell mateix any prengué possessió com a metge titular a la localitat de Quesa (la Canal de Navarrés). En 1925 accedí a la plaça en propietat de metge de Picanya, on treballà fins que va morir. Completà els seus estudis a la Policlínica de Libreros de València. Durant 43 anys, fins que es va jubilar en 1968, desenvolupà una intensa i estimada tasca professional a Picanya, on se li concedí el títol de fill adoptiu. A més de la seua professió, va exercir les funcions de practicant i comare. Cal destacar que el doctor Herrero visitava tots els pacients encara que no tingueren iguala. Un carrer i el Centre de Salut Municipal de Picanya porten el seu nom.

Referències

BESÓ, A i PÉREZ, C. (2004) “Carrer Doctor Herrero”, La història als carrers de Picanya. Guia d’arquitectura i urbanisme, Ajuntament de Picanya, col·lecció Pont Vell d’Estudis Locals 8, Picanya.

POYATOS, A. i d’altres (2004) Mites, usos i costums de la salut a Picanya durant les últimes dècades, Ajuntament de Picanya, col·lecció Pont Vell d’Estudis Locals 7, Picanya.

ROYO, Josep (1993) “Jesús Herrero López”, Picanya, el nostre poble i la nostra gent, Ajuntament de Picanya, Picanya.