CEL-GP-A0058 - TORMO GARCÍA, Joan

TORMO GARCÍA, Joan
TORMO GARCÍA, Joan
(València, 1988), músic, clarinetista i informàtic

Va nàixer a València, el 1988. Va començar els seus estudis de clarinet amb Francisco Valero a l’Escola de Música “José M. Roig” de Picanya, escola dependent de la Unió Musical de Picanya, societat musical de la qual és membre. Després, va cursar el Grau Professional de clarinet al Conservatori de Música de Torrent, tenint com a professor a Eduardo Ventura. I, més endavant, va estudiar al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, amb José Cerveró.

Des del 2011 fins al 2015 va ser alumne de l’Escola Superior de Música Reina Sofia, amb els professors Michel Arrignon i Enrique Pérez. En 2012 va rebre de mans de la Reina la Menció d’Alumne més Excel·lent de la seua càtedra.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra de Limoges et du Limousin (Opéra de Limoges), entre d’altres. Des de 2020 forma part de la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de José Rafael Pascual Vilaplana.

També ha col·laborat amb el PluralEnsemble, formació especialitzada en música contemporània amb la qual ha realitzat gires de concerts per tota Espanya i Àustria.

Com a solista, en 2008 interpretà amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Torrent el Concert per a clarinet i orquestra de Johann Stamitz, i en 2011 interpretà junt a l’Orquestra de València el Concert per a set instruments de vent solistes de Frank Martin. Durant el curs 2013-2014 realitzà una gira de concerts per Espanya amb el pianista Antonio Ortiz, al ser seleccionat per AIE (Cicle AIEnRUTa-CLÁSICOS). En 2019 interpretà el Quintet per a clarinet i cordes (versió orquestral) amb l’Orquestra de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

En 2013, va obtindre el 2n premi en el II Concurs Internacional de Clarinet de Lisboa. Ha guanyat el Concurs del I Clarinet Festival & Masterclasses “Ciutat d’Alcúdia”. Va aconseguir el VII Premi Vicent Galbis atorgat per l’Ajuntament de Torrent i el Conservatori Professional de Música de Torrent.

Així mateix, ha realitzat diverses classes magistrals i cursos amb Andrew Marriner, Fabrizio Meloni, Nicolas Baldeyrou, Alain Damiens, Johannes Peitz, Vicent Alberola, Pascal Moraguès, Eduard Brunner, Josep Fuster, Joan Enric Lluna, etc.

Va ser becat per l’empresa FERMAX SISTEMAS S.A., la Fundació Albéniz i CulturArts (Institut Valencià de la Música).

A més, té el títol de Màster Universitari en Interpretació i Investigació Musical per la VIU (Universitat Internacional Valenciana).

D’altra banda, és Titulat en Enginyeria Informàtica de Gestió.